Krompir i meso u pretis loncu - da prste poližete
Pretis lonac nudi brojne dobre mogućnosti. Iskoristite ih.
Donosimo vam fantastičan recept kada vam treba brzi obrok, i super mekano i lijepo zapečeno meso i krompir.
Količina ovisi o broju osoba za koje spremate.
Potrebno vam je:
Meso po želji (teleći kotleti, teleća prsa, piletina batak, karabatak)
Krompir
sol, začin
voda
ulje
Priprema:
1. Meso, ako su kotleti, po potrebi malo istući, a ostalo samo oprati, posušiti, posoliti i začiniti po želji. Krompir oguliti i isjeći na duge šnite. Posoliti.
2. Nasuti ulje u pretis lonac i staviti meso i zapeći s obje strane po nekoliko minuta da malo porumeni. Potom dodati krompir i njega isto tako malo okrenuti da porumeni.
3. Naliti vodom iznad površine mesa da ima dosta tekućine. Kad pretis propišti, kuhati oko 20 minuta. Kada otvorite pretis, ukoliko je ostalo puno vode, ostavite da još malo uvri, piše Slatko-slani kutak.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.