Idealan ručak za ljetne dane gotov za deset minuta

0
Radiosarajevo.ba
Idealan ručak za ljetne dane gotov za deset minuta
Foto: Instagram / Recept za umak uz tjesteninu

Dolaskom toplijih dana sve manje vremena provodi se u kuhinji, a osim toga ni apetit nije prevelik kao što je to naprimjer zimi. Zato mnogi za ručak biraju salate, lagano meso i umake, jela koja su brzo gotova.

Martha Stewart otkrila je recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se.

Od sastojaka vam je potrebno pola kile narezanog paradajza srednje veličine pola šoljice maslinovog ulja, dva češnja bijelog luka, dvije konzerve tune u ulju, 1/4 šoljice parmezana, 1/4 šoljica svježeg bosiljka, jedna kašičica vinskog sirćeta, so, tjestenina po izboru, preporučuju se špageti.

Priprema: U veliku zdjelu dodajte paradajz, ulje, češnjak, bosiljak, sirće i so. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šoljicu vode u kojoj se kuhala za poslije. Tjesteninu dodajte u zdjelu s paradajzom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinovog ulja.

Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije