Piletina na 4 načina: Ovi recepti spasit će vas kada su u pitanju ideje za ručak

0
Radiosarajevo.ba
Piletina na 4 načina: Ovi recepti spasit će vas kada su u pitanju ideje za ručak
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pileća prsa, rekli bi znalci, sama po sebi poprilično su dosadan komad mesa. Upravo zato, volimo ih uvaljati u hrskave krušne mrvice ili im dodati punjenja koja ih zatim pretvaraju u prave delicije. 

Birajte između omiljenog sira, špinata ili starog hljeba, pa se upustite u motanje i pečenje. Vjerujte, ovi recepti spasit će vas kada su u pitanju nove ideje za ručak.

Sir je uvijek dobra ideja, a napunite li njime piletinu, postaje slastan ručak kojem je naprosto teško odoljeti. Za veći užitak, naprosto pomiješajte više vrsta sira, šiše gastro.24sata.hr

Hljeb, peršun i bijeli luk genijalna su kombinacija kada su u pitanju bruschette, ali i mesna punjenja. Ova tri sastojka u spoju s piletinom pretvorit će se u pravu deliciju, nedjeljom ili bilo kojim drugim danom.

Ilustracija - undefined

Foto: Pixabay: Ilustracija

Smrznuti špinat dobra je alternativa onom svježem, posebno kada ste u žurbi. Pomiješajte ga s kremastom ricottom ili krem sirom pa sve zarolajte u fine, sočne rolice.

Volite li pak više one rastezljive nadjeve kod kojih se ljubav rađa na prvi pogled, mozzarella u kombinaciji s pestom bit će sjajan odabir za vas. Vruće, rastezljivo, za prste polizati!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije