Idealan ljetni obrok: Chia puding s vanilijom i borovnicama
![Idealan ljetni obrok: Chia puding s vanilijom i borovnicama](https://storage.radiosarajevo.ba/article/509248/871x540/chia-puding-voce.jpg?v1692288306)
Koliko puta vam se događa da otvorite frižider i jednostavno ne znate što od ponuđenih namirnica odabrati?
Nedostatak inspiracije za zdravim doručkom ili ipak ukusnim desertom nerijetko zna završiti tako da posegnemo za nečim brzim i potpuno nezdravim - bijelim pecivom, vrećicom čipsa ili, još gore, odlučimo se preskočiti obrok.
Često zaboravljene, a izuzetno praktične uz kombinaciju s ostalim namirnicama, chia sjemenke mogle bi vam poslužiti kao odlična ideja za jutarnji obrok.
![Oglasilo se Tužilaštvo o teškoj nesreći kod Bijeljine: Poginule dvije djevojke (19)](https://storage.radiosarajevo.ba/article/579073/300x185/automobil-bijeljina-16fen25-infobijeljina-2.jpg?v1739714069)
Oglasilo se Tužilaštvo o teškoj nesreći kod Bijeljine: Poginule dvije djevojke (19)
Osim toga, ova je namirnica fantastičan izvor vlakana i omega-3 masnih kiselina, što ju čini dobrom izborom u održavanju zdravlja probavnog sistema.
Prepustite se izradi ove jednostavne poslastice koja će u kombinaciji s bobičastim voćem poput borovnica i proteinom od vanilije činiti cjeloviti obrok, piše Živim.hr.
![Turska slastica: Mliječna vanila pita](https://storage.radiosarajevo.ba/article/509122/300x185/mlijecna-pita.jpg?v1692209251)
Turska slastica: Mliječna vanila pita
Za one željne dobrog i ukusnog deserta, osigurajte duplu porciju.
Sastojci za dva serviranja:
- 40 grama chia sjemenki
- 360 ml mlijeka po izboru (bademovo, rižino, bez laktoze)
- 20 grama proteina od vanilije
- svježe bobičasto voće po izboru
- pola kašike nezaslađenih kokosovih pahuljica
![Sezona je knedla sa šljivama: Sa ovim receptom nećete pogriješiti](https://storage.radiosarajevo.ba/article/509074/300x185/knedle-sljive-ss.jpg?v1692192989)
Sezona je knedla sa šljivama: Sa ovim receptom nećete pogriješiti
Priprema:
- Dodajte chia sjemenke, mlijeko po izboru i protein u staklenu posudu.
- Sastojke dobro promiješajte ili snažno protresite u zatvorenoj posudi kako bi se sjedinili.
- Stavite u frižider na najmanje 3 sata ili preko noći, dok smjesa ne postane gusta, poput pudinga.
- Izvadite smjesu iz frižidera i još jednom, dobro promiješajte.
- Puding stavite u zdjelice i na vrh dodajte svježe voće po izboru te kokosove pahuljice.
Uživajte u obroku, prijatno!!!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.