Hrskava i sočna delicija: Donosimo recept za pohovane paprike sa sirom iz rerne

Ako ste ljubitelj paprika, ali želite da isprobate zdraviju verziju koja neće biti pržena u ulju, ovaj recept je upravo ono što tražite.
Iako nema prženja, ove paprike sadrže sve ono što volimo – hrskavu koricu i prepun ukus savršenog fila. Priprema je jednostavna, a rezultat je sočan, ukusan i zdrav obrok koji može biti savršen za svakodnevni ručak ili čak za posebne prilike.
Kombinacija pečenih paprika, kremastog sira i rendanog kačkavalja, uz dodatke po vašem izboru, stvorit će obrok koji će vas oduševiti. Ovaj recept nije samo ukusan, već i brz, jer se sve peče u rerni, čineći ga jednostavnim i praktičnim za pripremu.

Oglasili se bosanski lovci na oluje: Novi problem tek dolazi
Sastojci:
- 6 pečenih paprika
- 2 jajeta
- 250 g sira (feta, mladi sir ili po izboru)
- 150 g rendanog kačkavalja
- Malo brašna
- Prezla
Dodatni sastojci po želji:
- Sjeckana salama
- Sjeckani peršun
- Bijeli luk
Priprema:
Priprema paprika:
Paprike operite, očistite i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite ih u rerni na 220°C, povremeno okrenite, dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatnu boju. Kada su gotove, stavite ih u posudu i pokrijte na nekoliko minuta kako bi se lakše ogulile.
Presecite svaku papriku po dužini i pažljivo očistite unutrašnjost od sjemena.
U posudi pomiješajte sir i rendani kačkavalj. Po želji, možete dodati sjeckanu salamu, peršun ili bijeli luk za dodatni ukus.
Svaku papriku napunite pripremljenim filom, pažljivo ih zatvorite i blago pritisnite kako bi fil ostao unutra.
Paprike prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a na kraju u prezlu.
Poredajte punjene paprike na pleh obložen pek papirom i stavite ih u prethodno zagrijanu rernu na 200°C. Pecite oko 10-15 minuta, dok ne postanu hrskave i dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Poslužite tople, uz omiljeni sos, pavlaku ili jogurt. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.