Hrskava i sočna delicija: Donosimo recept za pohovane paprike sa sirom iz rerne

0
Radiosarajevo.ba
Hrskava i sočna delicija: Donosimo recept za pohovane paprike sa sirom iz rerne
FOTO: Screenshot / Pohovane paprike sa sirom

Ako ste ljubitelj paprika, ali želite da isprobate zdraviju verziju koja neće biti pržena u ulju, ovaj recept je upravo ono što tražite.

Iako nema prženja, ove paprike sadrže sve ono što volimo – hrskavu koricu i prepun ukus savršenog fila. Priprema je jednostavna, a rezultat je sočan, ukusan i zdrav obrok koji može biti savršen za svakodnevni ručak ili čak za posebne prilike.

Kombinacija pečenih paprika, kremastog sira i rendanog kačkavalja, uz dodatke po vašem izboru, stvorit će obrok koji će vas oduševiti. Ovaj recept nije samo ukusan, već i brz, jer se sve peče u rerni, čineći ga jednostavnim i praktičnim za pripremu.

Oglasili se bosanski lovci na oluje: Novi problem tek dolazi

Oglasili se bosanski lovci na oluje: Novi problem tek dolazi

Sastojci: 

  • 6 pečenih paprika
  • 2 jajeta
  • 250 g sira (feta, mladi sir ili po izboru)
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • Malo brašna 
  • Prezla

Dodatni sastojci po želji:

  •  Sjeckana salama
  •  Sjeckani peršun
  •  Bijeli luk

Priprema:

Priprema paprika:

Paprike operite, očistite i stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite ih u rerni na 220°C, povremeno okrenite, dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatnu boju. Kada su gotove, stavite ih u posudu i pokrijte na nekoliko minuta kako bi se lakše ogulile.

Presecite svaku papriku po dužini i pažljivo očistite unutrašnjost od sjemena.

U posudi pomiješajte sir i rendani kačkavalj. Po želji, možete dodati sjeckanu salamu, peršun ili bijeli luk za dodatni ukus.

Svaku papriku napunite pripremljenim filom, pažljivo ih zatvorite i blago pritisnite kako bi fil ostao unutra.

Paprike prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, a na kraju u prezlu.

Poredajte punjene paprike na pleh obložen pek papirom i stavite ih u prethodno zagrijanu rernu na 200°C. Pecite oko 10-15 minuta, dok ne postanu hrskave i dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.

Poslužite tople, uz omiljeni sos, pavlaku ili jogurt. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije