Sočna, jednostavna i savršena za svaki obrok: Recept za najukusniju gibanicu

0
Radiosarajevo.ba
Sočna, jednostavna i savršena za svaki obrok: Recept za najukusniju gibanicu
FOTO: Coolinarika / Gibanica

Ako želite uživati u sočnoj i mirisnoj gibanici, a nemate puno vremena za pripremu, ovaj recept je pravi izbor za vas.

Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka, poput gotovih kora, sitnog sira, jaja i jogurta, možete pripremiti ovu preukusnu gibanicu koja će oduševiti cijelu porodicu.

U nastavku pročitajte recept za pripremu ove sočne gibanice koju će svi obožavati.

Bh Telecom predstavlja audio-vizuelni spektakl Dine Merlina: Osigurajte svoje mjesto na premijeri

Bh Telecom predstavlja audio-vizuelni spektakl Dine Merlina: Osigurajte svoje mjesto na premijeri

Sastojci:

  • 500 gr gotovih kora
  • 500 gr sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode (obična voda sa dvije kašičice praška za pecivo)
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje.

Pripremite preljev: Promiješajte jaja, jourt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

Raširitei se jednu koru na radni stol i poprskajte ravnomjerno sa malo sitnog sira. Preko ove kore stavite drugu koru i opet poprskajte sa malo sitnog sira, pa treću i sve tako dok se kore i sir ne potroše.

Kore uvijte u rolat i podijelite ih na deset jednakih dijelova. Sve to poredajte na pleh.

Pažljivo prelijte rolatice sa preljevom, tako da svaki rolat dobije istu količinu preljeva, da bi poslije bilo jednako sočno.

Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije