Starinski recept bivše Jugoslavije: Napravite brzu krompir čorbu koji su svi jeli u slast

0
Radiosarajevo.ba
Starinski recept bivše Jugoslavije: Napravite brzu krompir čorbu koji su svi jeli u slast
Foto: Screenshot / Krompir čorba

Sredina je sedmice i svi smo pomalo umorni od promišljanja šta kuhati.

Ova brza čorba koja je odgojila i odhranila bivšu Jugoslaviju, svima će nam zamirisati na djetinjstvo , velike lonce na šporetu i slasni obrok uz krišku domaćeg hljeba. 

Za pripremu treba oko pola sata, a sve potrebno vam je dostupno na dohvat ruke. 

Postignut dogovor vrijedan 72 milijarde dolara: Netflix preuzima Warner Bros. Discovery

Postignut dogovor vrijedan 72 milijarde dolara: Netflix preuzima Warner Bros. Discovery

Sastojci

  • glavica crnog luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • velika mrkva
  • pola kilograma krompira
  • sol, biber, crvena paprika 
  • povrtna kocka
  • malo brašna
Samo kašika ove žitarice dnevno dovoljna je za dobru probavu, jak imunitet i vitku liniju

Samo kašika ove žitarice dnevno dovoljna je za dobru probavu, jak imunitet i vitku liniju

Priprema

1. Na ulju pržite luk i bijeli luk. Kada zarumeni, dodajte mrkvu i pržite sve zajedno par minuta, dodajte povrtnu kocku, vodu i kuhajte na tihoj vatri.

2. Dodajte krompir izrezan na kockice, dolijte oko pola litra vode i kuhajte 20 minuta.

3. Pred sami kraj, dodajte zapršku koju ste napravili od crvene paprike, te brašna pazeći da se ne zgrudva. 

4. Dospite vode iz čorbe i čekajte da se zaprška zgusne.

5. Dodajte zapršku u lonac i kuhajte još par minuta.

Služite uz svježi hljeb. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije