Francuska krompir salata idealna za ljeto: U frižideru se dobro drži i do tri dana
Volite li salatu od krompira, mogao bi vam se svidjeti recept za njenu francusku varijantu. Nemojte da vas riječ "francuska" zavara, u ovoj salati nema ni majoneze ni kiselih krastavaca.
Riječ je zapravo o još jednom načinu pripreme omiljenog jela od krompira, a posebnost mu daju kremasti preljev na bazi grčkog jogurta i dodatak vlasca i ljutike.
Ovo jednostavno jelo sigurno će vam postati jedan od favorita, a može poslužiti kao prilog, predjelo ili samostalan obrok. U frižideru se dobro drži do tri dana, piše Slobodna Dalmacija.
Jakov Milatović danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini
Sastojci
- 500 g krompira
- 50 g parmezana
- 3 kašike grčkog jogurta
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 1 ljutika
1 vezica vlasca - so, biber
Priprema
Operite krompir pa ga prerežite na 2 dijela (ili 4 ako su veliki krompiri) te ga skuhajte i ocijedite.
Pomiješajte grčki jogurt, senf, maslinovo ulje, sitno nasjeckanu ljutiku, usitnjeni vlasac, parmezan, so i biber.
Krompir narežite po želji na ploške ili kockice pa im dodajte ostale sastojke i promiješajte. To je to!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.