Fitness motivacija: Ovo su savjeti za mršavljenje koje treneri ne otkrivaju besplatno

0
Radiosarajevo.ba
Fitness motivacija: Ovo su savjeti za mršavljenje koje treneri ne otkrivaju besplatno
Foto: Pexels / Ilustracija

Od gubitka težine do ravnog stomaka, lični treneri otkrili su nekoliko nevjerojatnih savjeta koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve.

Rad sa ličnim trenerom nije jeftin pa mnogi savjete o zdravlju i fitnessu traže na društvenim mrežama, a te informacije ne moraju uvijek biti tačne.

The Sun je razgovarao s nekoliko ličnih trenera i stručnjaka koji su podijelili nekoliko jednostavnih savjeta koji će vas motivirati da postignete svoje zdravstvene i fitness ciljeve ove godine.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Pijte više vode i hodajte

Veći nivo aktivnosti pomoći će vam da smršate i osjećate se sito uz puno vode. Uz to će i vaša koža zasjati, imat ćete puno energije, ali i održati osjećaj sitosti te nećete htjeti posegnuti za suvišnim zalogajima.

Postavljanje alarma

Ako često sjedite, postavite alarm na svom mobitelu kako biste protegnuli noge i kratko prošetali 10 do 20 minuta nekoliko puta na dan.

Usredotočite se na vrijeme kada jedete

Umjesto da odmah pređete s nezdrave hrane na salate i slično, prvo se fokusirajte na to da jedete hranu unutar okvira od osam sati te prakticirajte povremeni post. Kada taj dio usavršite, onda se možete usredotočiti na prehranu i birati zdravije namirnice.

Posvetite pažnju svom menstrualnom ciklusu

Žene često tokom "onih dana u mjesecu" imaju veći apetit, a manje volje za vježbanjem. Tokom tih dana nastojte održati svoju težinu umjesto da je gubite, a nakon toga će vaš nagon za vježbanjem biti veći te ćete se moći posvetiti svom cilju.

Izračunajte koliko kalorija je tijelu potrebno

Dvije sedmice pratite koliko kalorija treba vašem tijelu da bi normalno funkcioniralo. Ako u tom periodu izgubite na težini, morat ćete ponoviti ovaj proces. Ako niste izgubili na težini, onda dnevno možete unositi 200 do 300 kalorija manje kako biste smršali, piše Miss7.

Ovo je navodno najbolja hrana koju možete jesti poslije treninga

Ovo je navodno najbolja hrana koju možete jesti poslije treninga

Savjeti za ravan i oblikovan stomak

Trbušnjaci se stvaraju u kuhinji. Obroci sa smanjenim unosom šećera sigurno će pomoći u postizanju ravnijeg stomaka. Pripazite na držanje. Držanje utječe na to koliko stomak izgleda ravno.

Pokušajte nagnuti zdjelicu prema naprijed kada ste uspravni kako donji dio stomaka ne bi stršio prema van.

Uvlačenje trbušnih mišića

Ovo je nešto što možete raditi svakodnevno, a sve što trebate je uvući mišiće trupa (core), koji su odgovorni za zatezanje područja stomaka i držati taj položaj 15 sekundi. S vremenom možete povećati vrijeme. Izbacite namirnice zbog kojih osjećate nadutost. Bez obzira koliko volite te namirnice, one vam ne čine dobro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije