Doručak iz djetinjstva: Brzi starinski recept za uštipke koji ne upijaju ulje

0
Radiosarajevo.ba
Doručak iz djetinjstva: Brzi starinski recept za uštipke koji ne upijaju ulje
PrtScr / Uštipci

Uštipci su najljepši doručak ili desert kojeg se mnogi rado sjećaju iz djetinjstva, a svaka domaćica imala je svoj tajni recept.

Donosimo vam stari recept za ovu ukusnu slasticu, ali i trik kako napraviti uštipke koji "ne piju" ulje.

Sastojci:

Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru

Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru

250 ml kiselog mlijeka,
4 jaja,
12 žlica bijelog brašna,
10 g praška za pecivo,
2 dl ulja

Priprema:

Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali

Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomiješajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmiješajte, pa jajima s kiselim mlijekom postepeno dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promiješajte.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tavi. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne smije biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije