Brzi i ukusni tacosi s piletinom: Recept za savršen ručak u 20 minuta

0
Radiosarajevo.ba
Brzi i ukusni tacosi s piletinom: Recept za savršen ručak u 20 minuta
Foto: Pexels / Ilustracija

Nemate pojma što biste danas pripremili za ručak, ali želite nešto brzo, jednostavno i ukusno? Ovi tacosi s piletinom spremni su za samo 20 minuta!

U središtu ovih tacosa je sočna piletina s roštilja i mješavina hrskave salate koju jednostavno pomiješate sa svježe iscijeđenim sokom limete, maslinovim uljem i par kašika grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, ovisno o tome što imate pri ruci, prema receptu sa Simply Recipes.

Ako već imate ostatak piletine ili pola glavice kupusa u frižideru, iskoristite ih! Samo upotrijebite 4 šolje nasjeckane piletine i sitno nasjeckanog kupusa. 

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Iako su ovi tacosi najukusniji s tortiljama od brašna zbog njihove mekoće, slobodno zamijenite kukuruznim tortiljama ako izbjegavate gluten. Također, dodajte što god želite: avokado, luk, pečenu papriku ili bilo koji drugi sastojak koji vam se nađe pri ruci.

Sastojci: 

  • 85 grama maslaca
  • 1/2 šolje ljutog umaka
  • 1/2 kašike bijelog luka u prahu
  • 800 grama piletine
  • 3 kašike punomasnog mlijeka, običnog grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 2 kašike svježe iscijeđenog soka od limete (oko 1 limete srednje veličine)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašike soli
  • 1/4 kašike svježe mljevenog crnog bibera 
  • 300 grama mješavine salate od kupusa
  • 12 tortilja od brašna
  • 2 luka, tanko narezana
  • 115 grama plavog sira, izmrvljenog (oko 1 šolje)
Uživajte u jelima s grahom bez straha od neugodnih nuspojava: Trebaju vam ova dva dodatka

Uživajte u jelima s grahom bez straha od neugodnih nuspojava: Trebaju vam ova dva dodatka

Priprema: 

  • Ispecite piletinu na tavi. Stavite maslac u mikrovalnu pećnicu dok se ne otopi. Dodajte ljuti umak i bijeli luk u prahu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte nasjeckanu piletinu i pomiješajte.
  • Napravite salatu coleslaw: Stavite grčki jogurt ili kiselo vrhnje, sok od limete, maslinovo ulje, sol i biber u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte mješavinu salate od kupusa i sjedinite.
  • Složite tortilje na tanjur za mikrovalnu pećnicu i pokrijte ih vlažnim papirnatim peškirom. Stavite ih u mikrovalnu dok se ne zagriju, 30 do 45 sekundi. Zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu ili aluminijsku foliju da ostanu topla do upotrebe.
  • Za sastavljanje tacosa, na zagrijane tortilje stavite salatu od kupusa. Na vrh stavite piletinu i ukrasite lukom i plavim sirom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije