Dijeta ruskih balerina hit je na TikToku: Ovo je njihovih sedam zlatnih pravila

0
Radiosarajevo.ba
Dijeta ruskih balerina hit je na TikToku: Ovo je njihovih sedam zlatnih pravila
Foto: Pixabay / Ilustracija

Dijeta ruskih balerina trenutno je na TikToku jedna od najpopularnijih dijeta na svijetu.

Fokusiran na pravilnu prehranu i održavanje vitkosti, ovaj način prehrane je ključni faktor u održavanju njihovog vrhunskog performansa na sceni, ali i zaista jedan od najefikasnijih načina da se smršavi.

Jutarnji rituali ruskih balerina

Dan počinje ranom vježbom, često prije doručka. Doručak je lagan, ali hranjiv, uključuje voće, jogurte, integralne žitarice. Ove namirnice pružaju energiju, ali ne opterećuju želudac.

Ko je J. D. Vance? Od najvećeg Trumpovog kritičara do potpredsjedničkog kandidata

Ko je J. D. Vance? Od najvećeg Trumpovog kritičara do potpredsjedničkog kandidata

Ručak kao ključna tačka dana 

Ručak je najvažniji obrok za balerine, uključuje proteinske izvore poput piletine ili ribe, uz veliku količinu povrća. Ova kombinacija osigurava potrebne hranjive materije za mišićnu regeneraciju i održavanje snage, dok povrće doprinosi hidrataciji i unosu vitamina.

Popodnevni međuobrok

Kako bi održale stabilan nivo energije tijekom napornih popodnevnih treninga, balerine često biraju lagane međuobroke poput orašastih plodova, voća ili proteinskih šejkova. Ovi obroci pružaju potrebne proteine i zdrave masti bez težine koja bi ih usporila.

Večera ruskih balerina

Večera je obično najlakši obrok u danu, naglasak je na ribi, salatama ili povrtnoj juhi. Važno je da nema težine u stomaku.

Pravo ljetno osvježenje: Kako da napraviti pravi guacamole za najosjetljivija nepca

Pravo ljetno osvježenje: Kako da napraviti pravi guacamole za najosjetljivija nepca

Sedam zlatnih pravila prehrane ruskih balerina 

1. Voda je najvažnija! Dnevni unos vode je minimalno litra i pol dnevno do dvije. Da ne bi propustile popiti potrebnu količinu, unaprijed je rasporede u čašama koje stave na vidno mjesto.

2. Tekuća hrana, poput ribljih i povrtnih juha nije predjelo, već glavno jelo! I ne uključuje knedle, bijelu tjesteninu za juhu, niti dodatke poput krumpira.

3. Iako je prehrana pažljivo "izmjerena", nipošto ne isključuje važne nutrijente: jelovnik mora biti raznovrstan i uključuje i bjelančevine i masti i ugljikohidrate.

4. Sol je bijeli otrov. Iz prehrane ne izbacuju druge začine, ali izbacuju sol.

5. Balerine se pridržavaju nemiješanja vrsta bjelančevina tokom jednog dana. Jedu taj dan ili mliječne proizvode, mlade sireve, jogurte, kefire ili namirnice poput jaja. Njihovo miješanje nepovoljno utječe na probavu.

6. Standardnu porciju dijele po pola. Nutricionisti preporučuju da se ona implementira postupno: obrok se podijeli na dvije porcije, jedna se pojede kod kuće, a druga kasnije na poslu. Ovakav režim pomaže želucu da se navikne na manje porcije, a uskoro i potpuno "odrekne“ drugog dijela obroka

7. Na "crnoj listi“ balerina nalazi se majoneza, kao i svi umaci koji je sadrže, piše Russia Today.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije