Čudesna juhica u borbi protiv prehlada
Začini mogu učiniti čuda protiv bolesti, posebno kad su u kombinaciji s vrućom, okrepljujućom juhom.
Ova juha ima nekoliko važnih sastojaka u borbi protiv virusa i bakterija uzročnika respiratornih infekcija. To su bijeli luk, luk i đumbir koji će svoj posao odraditi na prirodan način jer djeluju antibakterijski, antivirusno i protugljivično, pieš Men's Health.
Skuhajte juhu s bijelim lukom, crvenim lukom i đumbirom i imate pravog saveznika u borbi protiv začepljenog nosa ili ostalih simptoma prehlade i gripe. Ovako je pripremite:
Sastojci:
1 luk
4 režnja bijelog luka
2 žlice maslaca
3 žlice brašna
0,5 l mlijeka
0,6 l povrtnog temeljca
Malo muškatnog oraščića
150 ml vrhnja za kuhanje
70 g svježeg đumbira
svježi timijan
svežanj peršinovog lista
biber i so
Priprema:
1. Oljuštite bijeli i crveni luk, pa ih nasjeckajte. Operite peršinov list i također ga nasjeckajte.
2. U posudi zagrijte maslac i pržite na njemu luk. Očistite đumbir i naribajte ga u posudu te dodajte timijan. Zatim dodajte brašno, kratko popržite i zalijte mlijekom. Stalno miješajte kako ne bi nastale grudice. Zatim umiješajte i povrtnu temeljac i sve kuhajte 10 minuta.
3. Dodajte nasjeckani bijeli luk, posolite, pobiberite i začinite s još malo muškatnog oraščića. Ostavite da se krčka sljedećih 10 minuta pa završite juhu vrhnjem za kuhanje. Kratko zakipite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.