Probajte ovaj prirodni recept ako vas muči nesanica

Radiosarajevo.ba
Probajte ovaj prirodni recept ako vas muči nesanica
Poremećaji sa spavanjem zajednički su mnogim osobama, ali naročito teško padaju onima koji su imali težak dan i koji očekuju da se odmore.

Nesanicu može uzrokovati stres, anksioznost i depresija. Lijekovi također mogu biti uzrok nesanice, naročito lijekovi protiv bolova, za kadriovaskularni sistem i antihistamini.

Zračenja iz vaših mobitela ili tableta također uzrokuju nesanicu.

Probajte ovaj prirodni recept koji je objavio portal Healthyfoodstar.com kako bi se mogli adekvatno odmoriti.

Čaj od banane

Za recept koristite cijelu bananu, jer je bogata magnezijum. On će pomoći da izliječite poremećaje u spavanju, da opustite živce i mišiće. Čaj možete spraviti za deset minuta od sljedećih sastojaka: banana, mala posudica s vodom i cimet.

Odsjecite krajeve banane i stavite je u ključalu vodu, pustite da ključa deset minuta i onda procijedite vodu od banane u šoljicu. Cimet svojevoljno dodajete u čaj, kojeg je preporučeno da pijete sat vremena prije spavanja.

Tablete za spavanje nisu dobra ideja

One će samo nakratko riješiti vašu nesanicu, a mogu stvoriti ovisnost ili negativno utjecati na vaše zdravlje. Samo neki od negativnih efekata tableta za spavanje su bolovi u stomaku, slabost, dekoncentracija, gubitak pamćenja itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije