Brzo i lako: Recept za pileći paprikaš kao iz djetinjstva
Pileći paprikaš jednostavno je i ukusno jelo koje miriše na djetinjstvo i domaću kuhinju.
Priprema se od osnovnih sastojaka, a rezultat je bogat okus i neodoljiv miris dobro poznatog jela.
Sastojci
- 1 kg pilećih prsa bez kože
- 2 srednje mrkve
- 1 srednja glavica luka
- 2 kašike koncentrata rajčice
- 50 ml suncokretova ulja
- 1 kašika mljevene slatke paprike
- lovorov list
- sol
- biber
Priprema
Pileća prsa narežite na komade. U dubljoj posudi zagrijte ulje i na njemu popržite sitno narezani luk. Kad se luk zacakli, dodajte mrkvu, očišćenu i narezanu na kolutiće, i sve lagano dinstajte dok mrkva ne omekša.
"Život na kašičicu": Penzioneri u BiH preživljavaju s nekoliko maraka dnevno
Nakon toga dodajte komade piletine pa sve skupa malo prodinstajte. Dodajte sol, biber, mljevenu papriku, lovor i koncentrat rajčice. Dinstajte još 5 minuta. Dodajte vodu da pokrije meso i polako kuhajte na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite uz pire-krumpir ili kuhanu tjesteninu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.