Brzinski ručak gotov za svega 12 minuta: Idealno jelo za vaše goste
Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadjeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvijek ista.
Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.
Sastojci:
- 3 veća krompira
- 6 šnite mesa
- 100 g čedar sira
- 6 jaja
- 2 kašike sjeckanog luka
Priprema:
Oljuštite krompir, a zatim isijecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.
Pogledajte kako izgleda čišćenje sarajevskih ulica
Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promijeni boju. Ocijedite i redajte korpice po plehu sa otvorom nadole.
Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad mesa i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok meso ne postane hrskavo.
Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.
Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.