Uštipci iz rerne sa sastojkom koji svi vole: Recept za ukusno tijesto bez mlijeka i kvasca
Pored toga što ih svi vole, uštipci su laki za pripremu, ali i za kombinovanje sa slatkim i slanim namazima.
Ipak, čini se da je više onih koji vole slane uštipke, posebno ako se u tijesto doda sir i izbjegne prženje u dubokoj masti, odnosno ulju.
Ovako pripremljeni uštipci najljepši su kad su vrući, ali ih možete poslužiti i kad se sasvim ohlade.
Namirite se na vrijeme: Trgovine u Federaciji BiH neće raditi ni u nedjelju, ali ni u ponedjeljak
Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g brašna
- 150 g sira
- 50 g griza
- kašičica praška za pecivo
- dvije kašike ulja
Priprema:
Umutite jaja tako da budu pjenasta, pa im dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, griz i izrendan sir. Smjesa bi trebalo da bude gusta.
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Unutrašnjost tepsije obložite pek-papirom, pa vadite uštipke, prskajte ih uljem i redajte na papir. Pecite u rerni dok ne dobiju zlatnu boju.
Služite ih uz jogurt ili kiselo mlijeko.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.