Kiflice koje se tope u ustima: Isprobajte ovaj jednostavan recept
Ako ste još uvijek u potrazi za omiljenim receptom za neodoljivo mekane i mirisne kiflice, možete završiti potragu.
Kiflice po ovom receptu omiljen je ljubiteljima peciva. Mekane kiflice tope se u ustima, a izgledaju prekrasno. Osim toga, gotove su u tren oka!
Sastojci:
- 750 g brašna
- 150 g maslaca
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašike soli
- 1/2 litre mlijeka
- 50 g svježeg kvasca
- 1 jaje i malo soli
Za slatka peciva:
Pacijent preminuo nakon pada s drugog sprata Kantonalne bolnice Zenica
- 750 g brašna
- 150 g maslaca
- 125 g šećera u prahu
- 1/2 litre mlijeka
- 50 g svježeg kvasca
- 1 jaje i malo šećera
- Oko 30 – 40 g otopljenog maslaca za premaz
Priprema:
Prokuhati mlijeko pomiješano sa šećerom u prahu i puterom. Nakon toga u smjesu umutiti svježi kvasac. Dodati sol i brašno i umijesiti glatko tijesto. Pripremite kiflice i nakon toga prekrijete pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu zagrijati pećnicu na 250 stepeni i pred pečenje premazati svaku kiflicu umućenim jajetom s malo soli. Kiflice pecite 8 minuta! U slast!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.