SDA: Pozivamo Tužilaštvo da sasluša federalnog ministra Aljošu Čamparu

7
Radiosarajevo.ba
SDA: Pozivamo Tužilaštvo da sasluša federalnog ministra Aljošu Čamparu

Kantonalni odbor SDA BPK-a Goražde prvi je, odmah nakon što je objavljen audio-snimak koji indicira da su se određene političke funkcije u BPK Goražde prodavale, odnosno kupovale za novac, pozvao nadležne policijske agencije i Tužilaštvo BiH da odlučno i hitno provedu istragu, saopćeno je danas iz SDA Goražde.

Dodaju da su pozvali na utvrđivanje autentičnost snimka objavljenog na prekinutoj sjednici Skupštine BPK Goražde.

"Stojimo iza toga da zastupnici SDA BPK Goražde nisu na bilo koji način učestvovali u razgovorima ove vrste, niti u radnjama koje se pominju na snimku i to znaju svi koji su čuli sporni snimak", navode iz ovog odbora SDA, te nastavljaju:

"Zbog toga je providan populistički pokušaj federalnog ministra MUP-a Aljoše Čampare, koji se samoproglasio moralnom vertikalom, da optuži SDA za 'kupovinu funkcija'. Očigledno je da Čampara koristi sva sredstva, a naročito neistine, da se obračuna sa SDA iz koje je isključen. Tako je plasirao i neistinu da je Nijaz Musić isključen iz SDA 'zato što je objavio snimak'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak