Želite nešto grickati uz film? Napravite savšeno hrskav pomfrit koristeći samo nekoliko trikova

0
Radiosarajevo.ba
Želite nešto grickati uz film? Napravite savšeno hrskav pomfrit koristeći samo nekoliko trikova

Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica, a koliko je često zastupljena na našoj trpezi govori podatak da čak milijarda ljudi na planeti pojede u prosjeku jedan krompir dnevno.

Pripremamo ga na razne načine, ali čini se da je pomfrit mnogima najomiljenije jelo.

Da biste spremili savršen pomfrit neophodno je da znate neke male trikove. Prije svega, potrebno je da odaberete zlatni krompir, jer se bijeli brže suši prilikom pečenja.

Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru

Također, važno je da oprane krompire držite u posudi s vodom kako bi bili hrskavi.

Za spremanje izaberite duboku i široku posudu (ili lonac) i napunite je uljem do pola, a zatim pomfrit pržite na srednjoj temperaturi.

Njemački ugostitelj: "S menija sam morao izbaciti pomfrit, ulje je preskupo"

Miješajte povremeno, oko 20 minuta, a kada počnu da plutaju po površini ulja, to znači da su krompirići skoro gotovi. Kada poprime zlatno smeđu boju, sklonite ih s ringle. Zatim pomfrit stavite u tanjir obložen papirnim ubrusima kako bi upili višak masnoće.

Vrhunski kuhari također preporučuju da preko pomfrita pospete kašiku kukuruznog skroba da upije vlagu i bude što hrskaviji, pišu Magazin Novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak