Za one koji nemaju mnogo vremena, a gladni su: Napravite kremastu tjesteninu s povrćem
Žurite ili nemate mnogo vremena a ipak osjećate glad, rješenje je pasta sa dvije vrste sira, prazilukom, šampinjonima i šunkom.
Riječ je o jelu koje se brzo pravi, a odlično zasiti.
Sastojci:
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
1 pakovanje tjestenine po želji
200 g šampinjona
150 g krem sira
100 g šunke
1 kašika rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 praziluk
1 čen bijelog luka
1 kašičica listića svežeg bosiljka
Priprema:
Praziluk isjeckajte na kolutove, šampinjone na kriške, bijeli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dvije kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno pet minuta na srednjoj vatri da omekša.
Recept koji je hit na internetu: Da li ste probali mekanu pitu s gaziranom vodom?
Dodajte šampinjone i bijeli luk, dinstajte tri minuta.
Tjesteninu kuhajte prema uputstvu sa pakovanja, a zatim ocijedite.
Sir promiješajte sa prazilukom i gljivama, dodajte čašu vode od kuvanja tjestenine da dobijete željenu gustinu sosa.
Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umiješajte tjesteninu, piše Alo.rs.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.