Ukusan ručak u zimskim danima: Napravite hrskavu piletinu u marinadi sa aromatičnim začinima

0
Radiosarajevo.ba
Ukusan ručak u zimskim danima: Napravite hrskavu piletinu u marinadi sa aromatičnim začinima

Piletina je najpopularnije meso jer je laganija i jednostavno se priprema, pa je dostupna svim dobnim grupama.

Ali kako ne biste pekli cijelo pile u rerni, a volite eksperimentisati s novim okusima i pikantnim začinima, isprobajte ovaj recept.

Pileći batci se mariniraju u aromatičnim začinima, peku se u rerni i meso je savršeno mekano, a hrskavo izvana.

Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina

Sastojci

  • 4-5 bataka s karabatkom
  • 180 ml jogurta
  • 1 kaščica soli
  • 1 kaščica čilija u prahu
  • 1 kaščica mljevene slatke paprike
  • 1 kaščica korijandera
  • 1 kaščica bijelog luka u prahu
  • 1 kaščica bibera
  • 1 kaščica kurkume
  • 1 kaščica garam masale (mješavina aromatičnih azijskih začina)
  • 1 kaščica mljevenog đumbira
  • 60 ml soka od limuna
  • 60 ml ulja
  • 1 kap crvene prehrambene boje
  • 1 kap narandžaste prehrambene boje

Priprema

Napravite marinadu: Pomiješajte jogurt, so, čili u prahu, papriku, korijander, biber, kurkumu, garam masalu, bijeli luk u prahu, mljeveni đumbir, limunov sok, biljno ulje i boju za hranu.

Marinirajte meso: Meso dobro uvaljajte u marinadu sa začinima te ostavite sat vremena u frižideru.

Pecite: Posložite meso u tepsiju i prelijte preostalom marinadom. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Na pola ih okrenite, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak