Ukusan obrok kojeg se teško zasititi: Za današnji ručak pripremite pohovani oslić na meksički način

0
Radiosarajevo.ba
Ukusan obrok kojeg se teško zasititi: Za današnji ručak pripremite pohovani oslić na meksički način

Oslić je lagana i ukusna morska namirnica. Najčešće ga pripremamo kao filete uz blitvu, krompir ili neku drugu salatu, koristimo za supu ili ga paniramo.

Kad je riječ o osliću gotovo uvijek se držimo onih tradicionalnih recepata, a nerijetko ga u nedostatku inspiracije izbjegavamo i pripremati.

Novi recept s oslićem, mnoge je oduševio brzom i jednostavnom inspiracijom meksičkih kuhara.

Radnički se oglasio nakon divljačkog napada Lalatovića: 'Feđa Dudić je gospodin, ponosni smo'

Rezultat je neodoljiv obrok kojeg se teško zasititi, a može biti i nova party hrana s kojom ćete dočekati goste.

Riječ je o pohovanom osliću u tortilji s avokadom i salatom te sokom od limuna. Slasno, ukusno i hrskavo; sve ono što najviše volimo! Najvažnija stvar je da je sve jako brzo gotovo, a sastojke po želji možete mijenjati i eksperimentirati s bilo kojim povrćem kojeg imate u frižideru. 

Za današnji ručak izaberite lagano jelo - Donosimo vam recept za sataraš na starinski način

Pohovani oslić u tortilji

Sastojci:

  • 2 fileta oslića bez kože, oko 150 g svaki
  • 2 kašike senfa
  • 2 jaja
  • 2 tortilje
  • zelena salata
  • zreli avokado
  • 1/2 limuna
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • sol, biber

Okus koji se ne zaboravlja: Napravite mantije po starom receptu

Paniranje:

  • maslinovo ulje
  • 1/2 šoljice prezle
  • 1 kašika peršuna
  • 30 g parmezana

Priprema: 

  • Sve sastojke za paniranje dobro pomiješajte dok se sve ne sjedini u lijepu smjesu, a jaja umutite u odvojenoj posudi.
  • Filete oslića premažite senfom, začinite i pospite bijelim lukom u prahu. 
  • Svaki filet uvaljajte u prezlu, zatim jaje pa ponovno u prezlu te popržite na zagrijanom ulju - otprilike 10-ak minuta.

Za prste polizati: Mlade i sočne punjene paprike

  • Na tavi lagano popržite tortilje s obje strane - kao na palačinkama, dok se ne stvore smeđe tačkice.
  • Na njih pokapajte maslinovo ulje i napunite salatom, filetima oslića i kriškama tanko narezanog avokada.
  • Za kraj poprskajte limunom i poslužite.

Prije oslića, kao preporuka se savjetuje jedna lagana domaća čorbica od paradjza, piše Slobodna Dalmacija.

Uživajte, i prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak