Za prste polizati: Mlade i sočne punjene paprike
Donosimo vam recept koji će obožavati cijela porodica.
U pitanju su mlade i sočne punjene paprike od kojih ćete dugo ostati siti, a koje će zadovoljiti sva vaša čula.
Potrebno vam je:
- 300g miješanog mljevenog mesa
- mlade zelene paprike
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- dvije izrendane mrkve
- dva čehna bijelog luka
- malo svježeg peršuna
- 150g obarene riže
- 60ml ulja
- slatka paprika
- biber
- suhi začin
- malo paradajz pelata
Priprema:
1. Na ulju propržiti crni luk, zatim dodati bijeli luk. Ubaciti i mrkvu, nastaviti prženje.
Zelenski pred najtežom odlukom, ovako više ne ide: Amerika je dala jasan zahtjev, može li ispuniti?
2. Zatim staviti meso i začiniti po ukusu. Dodati rižu i svježi peršun. Sjediniti fil.
3. Paprike puniti, zatvarati parčićima paradajza. Poredati po tepsiji. Rastvoriti paradajz pelat preliti preko paprika, između staviti paradajz. Peći na 200 stepeni 20 do 25 minuta, piše Letinakuhinja.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.