Ne sumnjajte, probajte: Punjene paprike bez mesa

1
Radiosarajevo.ba
Ne sumnjajte, probajte: Punjene paprike bez mesa
Foto: Fotolla / Paprike bez mesa

Ovaj recept za punjene paprike bez mesa je odličan želite li jesti nešto fino za ručak ili večeru.

Također, ukoliko ste vegan i ne jedete ništa životinjskog porijekla, umjesto sira stavite tofu ili seitan.

Sastojci:

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

  • 7 do 10 paprika
  • 300 g tikvica
  • 1 paradajz
  • 500 g sira
  • 3 do 5 češnja češnjaka - nasjeckanog
  • peršun - nasjeckan
  • malo ulja
  • sol
  • biber

Priprema:

Paprike oprati i izdubiti pa napravite punjenje. Tikvice izrežite na kockice pa ih pomiješajte sa svom ostalim sastojcima, osim paradajza. Smjesom punite paprike i slažite ih u protvan. Između njih poslažite paradajz  narezan na kolutove. 

Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko se prebrzo peku, prekrijte ih folijom ili papirom za pečenje. Po želji pred kraj pečenja možete na paprike naribati malo sira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije