Tajna savršenog pomfrita bez ulja koja čuva vašu liniju: Jedna stvar je ključna

0
Radiosarajevo.ba
Tajna savršenog pomfrita bez ulja koja čuva vašu liniju: Jedna stvar je ključna

Ko može odoljeti lijepo prženim krompirićima? Već sama pomisao na one hrskave komadiće sreće može vas motivirati da se oslijepite od sjedalice i bacite na posao, no što učiniti kad vam se jede pomfrit, a nemate ulja za prženje ili vam je savijest uključila alarm?

Je li uopće moguće napraviti pomfrit bez ulja za prženje i grižnje savijesti? Moguće je. 

E, sad, je li ovo pomfrit ili pečeni krompir? Dalo bi se raspravljati ali ono što je bitno je to da ćete uživati u hrskavim krompirićima bez gnjavaže s friganjem, bez prskanja ulja, zadimljene kuhinje i negativnih posljedica po zdravlje i liniju.

Sindikat radnika trgovine BiH tvrdi: Tržni centar u bh. gradu radi uprkos neradnoj nedjelji

Pomfrit iz pećnice

Sastojci

  • 750 g krumpira
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika začina po želji (opcionalno)
  • sol

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C, a rešetku postavite na donji položaj

TikToker podijelio odličan trik: Skinite koru sa krompira bez guljenja

Krompir ogulite i narežite ga kao za pomfrit, pazite da komadi budu podjednaki. Ovo je jako bitno za uspjeh, kao i to da krompir u lim za pečenje stavite u ravnomjernom sloju.

Kad ste krompir narezali, stavite ga u zdjelu i prelijte vrućom vodom. Ostavite da odstoji desetak minuta. Potom krompire ocijedite, osušite i pomiješajte s tri kašike ulja, solju i začinima po želji.

Preostalom kašikom ulja premažite lim za pečenje, po tome rasporedite krompire u ravnomjernom sloju pa ih pecite 15 do 20 minuta.

Krompire potom okrenite pa ih pecite dok ne dobiju lijepu boju i postanu hrskavi, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak