TikToker podijelio odličan trik: Skinite koru sa krompira bez guljenja

0
Radiosarajevo.ba
TikToker podijelio odličan trik: Skinite koru sa krompira bez guljenja
Foto: Pexels / Ilustracija

Jedna od najdosadnijih stvari u kuhinji je guljenje krompira, ali s ovim trikom to neće više biti problem.

Iako postoji mnogo proizvoda na tržištu koji će obaviti posao umjesto nas, postoji nešto što će vam maksimalno olakšati ovaj zadatak.

Jedan TikToker je podijelio jednostavnu metodu koja će vam pomoći da postignete iste rezultate bez upotrebe predmeta za guljenje, piše Mirror.

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Protestna šetnja u Sarajevu: Nezadovoljni radnici traže svoja prava

Sve što vam treba je tava s kipućom vodom, krompir i nož. Korisnik TikToka počinje rezanjem oko sredine krompira. Zatim krompir stavi u kipuću vodu. Nakon što je dovoljno dugo u loncu, sloj kore krompira trebao bi se prirodno oguliti, što olakšava njegovo uklanjanje.

"Izrežite liniju oko sredine, otprilike centimetar u krompiru", rekao je. Korisnik je također dodao da se tehnika može koristiti pri pripremi slatkog krompira, odnosno batata. Video je objavio pod računom @quitmyjob na TikTok-u, a otkako je postavljen prošle sedmice, video je prikupio 2,3 miliona lajkova i 13.000 komentara.

@quitmyjob

PSA because this blew my freaking mind. #cookinghacks #potatorecipe #thanksgiving

♬ original sound - quitmyjob

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije