Zašto vam krompir iz rerne nije dovoljno hrskav: Pravite jednu grešku
Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina.
Jedan od načina je pripremanje u rerni, međutim, lako je pogriješiti u pripremi, pa ne ispadne toliko hrskav koliko bi trebalo.
Ukoliko se pitate gdje grešite, kuhar Marc Williams, osnivač škole kuhanja u hotelu s pet zvjezdica The Grand York, kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuha.
Napad u školi u Zagrebu: Poznato zašto je napadač ponovo operisan, te kakve si je rane zadao
"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju.
Zatim ocijedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode", objasnio je.
Ideja za ručak: Priprema je jednostavna, a rezultat pravo gastro čudo
Ukoliko krompir ne iscijedite dovoljno dobro, umjesto lijepe boje i hrskave teksture dobit ćete težak i vlažan krompir.
"Zagrijte masnoću u rerni. Moj izbor je ptičja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", poručio je Marc Williams.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.