Recept koji svima uspijeva: Kako napraviti savršene domaće jufke za pitu

0
Radiosarajevo.ba
Recept koji svima uspijeva: Kako napraviti savršene domaće jufke za pitu

Ako se plašite razvlačenja domaćih kora za pite, nema potrebe, mi vam donosimo odličan recept i pripremu objašnjenu korak po korak. 

Sastojci:

  • 900 gr glatkog brašna
  • 500 ml vode
  • pola kašikice soli
  • ulje

Priprema:

Zamijesite glatko tijesto

Hrvatima nije svejedno: 'Bit će nam dosta teže u Sarajevu, dolazimo u utrobu zvijeri'

U zdjeli srednje veličine kuhačom sjedinite sve sastojke, pa ručno umijesite glatko, mekano i elastično tijesto.

Manju zdjelicu premažite uljem i u nju stavite tijesto. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da odmara najmanje 30 minuta.

U ovom trenutku, prije stavljanja u nauljenu zdjelicu, tijesto možete podijeliti u više dijelova, u slučaju da želite razvlačiti manje "plahte" tijesta, odnosno kore.

Popularna torta je dobila konkurenciju - Stigla je Reform rolada

Razvaljajte

Svaku lopticu (ili jednu veliku loptu) malo razvaljajte i nauljite. Stavite na tanjir, prekrijte prozirnom folijom i ostavite još pola sata da se odmaraju.

Razvucite

Stavite razvaljane, nauljene i odmorene loptice, jednu po jednu, na radnu površinu,, i počnite pažljivo razvlačiti na sve strane.

Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

Napunite

Punite nadjevom po želji, zamotajte i stavite u nauljen kalup za pečenje. Pecite dok ne postanu zlatne, uzmite hladni jogurt iz frižidera i 'navalite'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak