Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve

0
Radiosarajevo.ba
Jesenska poslastica: Recept za fini biskvitni kolač od bundeve
Foto: Dreamstime / Kolač od bundeve

Ova poslastica može stajati nekoliko dana na otvorenom, ali dobro poklopljena. Okus je pravi jesenski, a oduševit će sve ljubitelje bundeve i slatkih delicija.

Bundeva je rezervirana i za slatke delicije, a za ovaj kolač trebat će vam sljedeći sastojci:

  • Četiri velika jaja,
  • 250 grama pirea od pečene bundeve,
  • 220 grama šećera,
  • 250 ml ulja,
  • 260 grama brašna,
  • Dvije žličice cimeta,
  • Jedna kašikice soli,
  • Dvije kašikice praška za pecivo,
  • Četiri kašike muscovado šećera i
  • Dvije velike kašike cimeta.

Priprema:

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Bundevu narežite na kriške, stavite na papir za pečenje i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20 minuta, odnosno dok ne postane mekana. Kad je pečena, bundevu ohladite, ogulite i napravite pire.

U posudu stavite jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješate pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. U drugu posudu stavite brašno, cimet, sol i prašak za pecivo te promiješajte. Sjedinite dvije smjese i stavite peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

U sjeckalicu stavite muscovado šećer i dvije žličice cimeta te promiksajte dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobivenu smjesu posipajte po vrućem kolaču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije