Recept dana: Hrskavi pečeni krompir sa paradajzom

0
Radiosarajevo.ba
Recept dana: Hrskavi pečeni krompir sa paradajzom

Krompir u umaku od pečenog paradjza sa domaćom kobasicom i nije tako loša kombinacija.

Mozda su se neki od vas zaželjeli malo hrskavije i masnije hrane, ali ovo jelo možemo reći da je pun pogodak.

Nije teško za pripremu, a vjerujemo da će mnoge od vas obradovati. 

Sve snimljeno kamerama: Dvije djevojke u Sarajevu pokušale opljačkati supermarket

Sastojci:

  • 4-5 srednjih paradajza
  • 2 kašike ulja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 180 g domaće kobasice
  • 6 većih krompira
  • 1.5 kašičica origana
  • 2 kašičice himalajske soli
  • 1 kašičice chilija

Priprema:

  • Paradajz uroniti u kipuću vodu, ostaviti desetak minuta, ukloniti kožicu i narezati na veće kocke.
  • Pećnicu ugrijati na 200 stepeni.
  • Paradajz staviti u vatrostalnu posudu te dodati par kapi ulja, promiješati i peći oko 15 minuta.
  • Krompir oguliti, isprati vodom, narezati i na pola skuhati u neslanoj vodi, ocijediti.
  • Luk očistiti i sitno nasjeckati.
  • Kobasicu narezati na ploške.

Recepti naših baka: Lagana ljetna jela bez mesa - evo kako se to radilo prije 70 godina

  • Na ulju popržiti luk pa dodati kobasicu i pržiti desetak minuta uz povremeno podlijevanje vodom i miješanje.
  • Dodati pečeni paradajz i pirjati dok višak tekućine ne ispari.
  • Dodati začine i krompir, promiješati te ravnomjerno rasporediti u vatrostalnu posudu.
  •  Peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Vjerujemo da će vam se svidjeti recept, piše Coolinarika.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak