Ne znate šta kuhati: Za današnji ručak priremite zapečene patlidžane u tepsiji
Radiosarajevo.ba
Povrće, koje god, uvijek je dobar izbor pa i u ljetnim danima.
Kada nemate puno vremena, a željni se patlidžana na neki način, donosimo vam najbolji recept koji garantira neodoljiv ukus, a jako jednostavnu i brzu pripremu.
Zapečeni patlidžani
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Sastojci:
- po potrebi patlidžana
- 4 - 5 kom. jaja
- 2 kašike pavlake
- 1/2 kesice parmezana
- malo peršuna
- po potrebi čen bijelog luka
- malo soli, vegete
- po potrebi brašna (za uvaljati patlidžane)
- malo ulja (za pomastiti tepsiju)
Preljev za patlidžane:
- 3 kom jaja
- 1/2 šolje slatkog mlijeka
- 1 kašika brašna
Jedna od najboljih: Neodoljiva tarhana čorba po domaćoj recepturi
- 1/2 kesice parmezana
- 1 velika kašika origana
- malo soli
Priprema:
- Patlidžane očistiti, rezati na šnite, posoliti i ostaviti 20ak minuta da odstoje. Staviti ih pod mlaz vode i dobro ih iscijediti.
- Pripremljene patlidžane uvaljati u brašno i složiti u pouljenu tepsiju.
Recept dana: Jeste li probali Puf Puf burek?
- Staviti tepsiju u rernu na 200 stepeni da se patlidžani peku dok porumene, pred kraj zaliti ih smjesom od jaja, pavlake, parmezana i vegete te dalje peći u rerni dok se pomenuta smjesa zapeče.
Posluživanje:
Zapečene patlidžane pospite sitno sjecanim peršunom i bijelim lukom. Gotovo jelo ostaviti da se ohladi, izrežite na komade i poslužite, piše Coolinarika.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (1)