Najsočnija pržena jaja: Zaboravite ulje i maslac, najukusnija su kad se isprže na ovaj način

0
Radiosarajevo.ba
Najsočnija pržena jaja: Zaboravite ulje i maslac, najukusnija su kad se isprže na ovaj način

Jesu li vam jaja draža kad se isprže na ulju, maslacu ili na masti? Ako ih još niste pržili na maslacu i masti, ne znate što propuštate, no postoji još jedan način pripreme i taj je najbolji. Za njega će vam trebati pomalo neočekivan sastojak, ali bez brige, tehnika je ista, možda čak i jednostavnija nego kod klasičnog prženja.

Prema receptu koji je zapalio društvene mreže, najfinija pržena jaja pripremaju se uz pomoć - vrhnja. Sve što trebate napraviti je ulje, maslac zamijeniti vrhnjem pa u njemu ispržiti jaje.

Pritom nije potrebno puno uznemiravati jaja, samo ih lijepo ostavite da se prže dok nisu gotova. Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na šporetu.

Intervju | Adelisa Saračević, mezzosopranistica: "Lik Grubače je bio motivacija za pripremu opere"

Želite li ovo jelo učiniti još boljim i hranjivijim, jajima dok se prže možete dodati šaku špinata ili neke druge zeleni, a ako želite opdići okus jaja i vrhnje pokapajte uljem s komadićima čili papričica, svježim začinskim biljem. Dobar izbor je i dimljeni filet lososa.

Ovo će vam jelo osobito dobro prijati poslužite li ga na prepečenom domaćem hljebu ili tostu.

Isprobajte keto salatu koja ima identičan okus kao Big Mac, bez straha da ćete se udebljati

Jaja u vrhnju

Sastojci:

  • 100 ml vrhnja
  • 2 jaja
  • dodaci po izboru
  • sol

Priprema:

Dodajte vrhnje u malu tavu i rasporedite ga po cijelom dnu. Dodajte špinat ili slično povrće ako ga koristite. Preko svega razbijte jaja, posolite ih i popaprite. Pržite oko 5 minuta ili dok se bjelanjak ne stisne. Pospite začinskim biljem po želji i poslužite, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak