Hrskavo jelo od tikvica i umak od jogurta - super spoj
Ovo ukusno jelo može biti prilog, lagano glavno jelo ili zdrava grickalica između obroka. Također, imate li viška tikvica, ovo je odlična ideja kako ih potrošiti.
Sastojci:
1 tikvica
1 umućeno jaje
1/3 šoljice bademovog brašna
1/2 šoljice Ricotta sira
3 kašičice naribanog parmezana
1 kašičica svježe nasjeckanog vlasca
1 kašičica svježe nasjeckanog peršuna
sol i papar po ukusu
malo ulja za prženje na tavi
Za umak:
1/2 šoljice običnog jogurta
1 kašičica limunovog soka
2 češnja isjeckanog bijelog luka
2 kašičice svježeg kopra ili 1/2 kašičice suhog kopra
Izribajte tikvice pa ih pomiješajte sa ostalim sastojcima. Nauljite tavu i neka se dobro zagrije pa kašičicom uzimajte smjesu i stavljajte na ulje. Pecite sa svake strane dvije do tri minute dok ne dobije zlatno smeđu boju, a tekstura bude hrskava.
Poslažite polpete na papirnati ubrus da se upije višak masnoće. Ostavite da se skroz ohlade. Za umak pomiješajte sve sastojke pa poslužite uz polpete,
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.