Delicija za večeru: Pripremite finu, gurmansku pileću paštetu
Ima li išta bolje nego spojiti zdravo, ukusno i zasitno?
Za ovu pileću paštetu je potrebno malo truda i vremena, ali bit će vam ukusno, jeftino i zdravo rješenje za doručak, ručak ili večeru.
Sastojci:
1 pile
1 pecivo (kajzerica)
mlijeko
1 jaje
2-3 kisela krastavca
senf
2 kašike pavlake/kiselog vrhnja
2-3 kašike majoneze
sok pola limuna
peršin, sol, biber
Priprema:
1. Piletinu rastrančirajte na manje komade i skuhajte. Kad je skuhana ostavite da se malo ohladi.
2. Odstranite meso i sameljite ga u stroju za mljevenje mesa.
3. Meso prebacite u veću posudu i dodajte mu pecivo namočeno u mlijeku. Promiješajte rukama.
4. Dodajte jedno sirovo jaje i ponovo sve promiješajte.
5. Narežite kisele krastavce na sitne kockice i dodajte u smjesu.
6. Prvo dodajte pavlaku, pa senf i limun. Nakon toga začine. Sve dobro promiješajte kako bi vam nastala glatka smjesa i isprobajte.
7. U slučaju da nedostaje 'mazivosti' dodajte nekoliko kašika majoneze.
8. Paštetu možete ostaviti u jednoj zdjeli ili podijeliti na manje zdjelice s poklopcima i staviti u frižider na 2 do 3 sata da se ohladi i stisne, pišu 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.