Ukusno / Recept za piletinu s parmezanom u kojem ćete uživati

13. 12. 2020. u 18:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 5

Ukusni recept za piletinu sa parmezanom u kojem će cijela porodica uživati. Idealna prilika da napravite ručak cijelu porodicu i provedete vrijeme zajedno.

Sastojci:

– 1 pileća prsa (4-5 filea)

– 3 čena bijelog luka

– 3 kašika maslaca

– 1 jaje

– 1 šoljica prezli

– 40 g parmezana

– 2 kašike sjeckanog peršuna

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– 1/2 kašičice soli

– 1/2 kašičice bibera

Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni bijeli luk i sjeckani peršun.

U drugoj posudi pomiješajte prezle, rendani parmezan, so, biber i ostale začine, piše Coolinarka.

Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).

Svaki komad umočite u maslac sa bijelim lukom, zatim u mješavinu od prezli i parmezana.

Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.

Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.

Prijatno!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA