Recept za piletinu s parmezanom u kojem ćete uživati
Ukusni recept za piletinu sa parmezanom u kojem će cijela porodica uživati. Idealna prilika da napravite ručak cijelu porodicu i provedete vrijeme zajedno.
Sastojci:
– 1 pileća prsa (4-5 filea)
– 3 čena bijelog luka
– 3 kašika maslaca
– 1 jaje
– 1 šoljica prezli
– 40 g parmezana
– 2 kašike sjeckanog peršuna
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– 1/2 kašičice soli
– 1/2 kašičice bibera
Priprema
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Umutite jedno jaje i dodajte mu otopljeni maslac, izgnječeni bijeli luk i sjeckani peršun.
U drugoj posudi pomiješajte prezle, rendani parmezan, so, biber i ostale začine, piše Coolinarka.
Pileća prsa isjeći na filete (četiri, pet fileta).
Svaki komad umočite u maslac sa bijelim lukom, zatim u mješavinu od prezli i parmezana.
Meso stavite u posudu za pečenje i prelijte ostatkom otopljenog maslaca.
Pecite oko 30 minuta, odnosno dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.