Twitter sakrio još jedan tvit Donalda Trumpa - ponovo o COVID-u

0
Radiosarajevo.ba
Twitter sakrio još jedan tvit Donalda Trumpa - ponovo o COVID-u
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump koji je u ponedjeljak napustio bolnicu gdje se liječio od infekcije COVID-19, rekao je u utorak da jedva čeka još jednu debatu s demokratskim protivnikom Joeom Bidenom.

"DOBRO SAM!", objavio je na Twitteru Trump.

"Jedva čekam debatu u četvrtak 15. listopada navečer u Miamiju. To će biti fantastično", dodao je, govoreći o drugom televizijskom sučeljavanju s bivšim potpredsjednikom Baracka Obame.

"Predsjednik namjerava sudjelovati u debati", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tim Murtaugh za Fox News mrežu, manje od sat vremena pošto je Trump napustio bolnicu Walter Reed gdje se liječio od COVID-a, prenosi agencija DPA, piše Jutarnji.

Druga debata, tokom koje kandidati odgovaraju na pitanja glasača, trebala bi se održati 15. oktobra u Miamiju.

Postojala je zabrinutost da je Trump možda bio zarazan u vrijeme prve predsjedničke debate s Bidenom prošli utorak, kad su stajali udaljeni dva metra.

Međutim, Biden je proteklih dana u više navrata testiran negativno na virus i rekao je da je voljan sudjelovati u sljedećoj debati, ako zdravstveni stručnjaci kažu da je to sigurno.

Dodajmo i da je Twitter danas sakrio još jedan kontroverzni tvit američkog predsjednika, koji je napisao:

"Stiže sezona gripe! Mnogi ljudi, ponekad njih više od 100 hiljada, i pored vakcine, umru od gripe. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Nećemo, naučili smo živjeti s njom, baš kao što učimo živjeti s COVID-om, koji je za mnoge populacije mnogo manje smrtonosan!!!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije