Biden: Nadao sam se da će Trump prenijeti pravu poruku - maske su važne

1
Radiosarajevo.ba
Biden: Nadao sam se da će Trump prenijeti pravu poruku - maske su važne
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden ponovo je kritizirao republikanskog protivkandidata i aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog umanjivanja ozbiljnosti koronavirusa, pozvavši ga da uputi poruku o važnosti nošenja maski. 

"Nadao bih se da će predsjednik, nakon što je prošao ono što je prošao - i drago mi je što se, čini se, prilično dobro drži - Amerikancima prenijeti pravu poruku: Maske su važne", izjavio je Biden za NBC News u gradskoj vijećnici u Miamiju na Floridi. 

No, nedugo nakon što je napustio vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona, u kojoj je zbog zaraze COVID-19 proveo gotovo četiri dana, te se helikopterom vratio u Bijelu kuću, Trump je na Twitteru objavio video u kojem je ponovio poruke građanima da se ne boje koronavirusa te da ne dopuste da im zavlada životima. 

Trump je bolnicu napustio noseći masku, no skinuo ju je dok je na trijemu Bijele kuće pozirao fotografima i snimateljima, masku nije nosio ni u objavljenom videu.

Bidenova izjava za NBC uslijedila je nakon što je dan proveo u predizbornoj kampanji na Floridi, koja se smatra ključnom saveznom državom za pobjedu na predsjedničkim izborima zakazanim za 3. novembar, pri čemu i većina političkih analitičara apostrofira da Trump gotovo nema izgleda za ponovni izbor za američkog predsjednika ako ne odnese pobjedu u toj državi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije