Somun o događajima u SAD-u: Ovo bi se moglo proširiti na cijeli zapadni svijet

1
F. V.
Somun o događajima u SAD-u: Ovo bi se moglo proširiti na cijeli zapadni svijet
Foto: AA / Hajrudin Somun

Vanjskopolitički analitičar, ugledni bosanskohercegovački novinar, izvještač iz kriznih žarišta, kao i poznati diplomata, Hajrudin Somun, u izjavi za Radiosarajevo.ba je kratko komentirao večerašnje dramatične događaje u Sjedinjenim Američkim Državama koji se s nevjericom prate u cijelom svijetu.

"Na Radiosarajevo.ba sam pročitao dvije najtačnije ocjene napada rulje potaknute od njenog bossa Donalda Trumpa: to je predvidivost nasilja koje je Aleksandar Hemon vidio već u maju izborne (2020.) godine, kao i stav izabranog predsjednika Joe Bidena da je demokratija krhka.

Prvo je mogao izreći čovjek koji je sličan nacionalizam vidio u svojoj Bosni. A drugo bi se moglo proširiti na cijeli zapadni svijet u kojem je izborna demokratija odavno postala krhka", izjavio je Somun za Radiosarajevo.ba.

Aleksandar Hemon prokomentirao sukobe u Washingtonu
Obratio se Joe Biden i poslao dva poziva - Trumpu i "bandi koja je napala Capitol"

Podsjetimo, stotine pristalica odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa sukobile su se večeras s policijom tokom očiglednog pokušaja juriša na zgradu Capitola.

Kako smo ranije javili, video snimci na društvenim mrežama pokazuju kako pristalice ruše sigurnosne ograde i sukobljavaju se s policijom kako bi provalili u zgradu.

Jedna žena je preminula nakon što je teško ranjena tokom nereda koji su izbili u Washingtonu kada su pristalice Donalda Trumpa upale u zgradu Kapitola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije