Erol Avdović: Ovo pokazuje kakvog ludaka još imamo u Bijeloj kući

1
Radiosarajevo.ba
Erol Avdović: Ovo pokazuje kakvog ludaka još imamo u Bijeloj kući
Foto: EPA-EFE / Capitol Hill

Haos u Washingtonu, prenose mediji širom svijeta! Stotine pristalica odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa sukobile su se s policijom tokom očiglednog pokušaja juriša na zgradu Capitola, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako smo ranije javili, video snimci na društvenim mrežama pokazuju kako pristalice ruše sigurnosne ograde i sukobljavaju se s policijom kako bi provalili u zgradu.

Washington Post izvijestio je da su dvije zgrade kompleksa Capitola evakuisane zbog napetosti.

Piše: F. V.

Novinarski veteran i višedecenijski izvještač medija u regionu iz Sjedinjenih Američkih Država, Erol Avdović, kazao je za Radiosarajevo.ba kako Trump, uprkos pozivima i njegovih republikanaca, odbija da pozove svoje pristalice da se povuku iz institucija.

"Ovo sve pokazuje kakvog ludaka imamo u Bijeloj kući i dokle je on spreman da ide, žrtvujući narod da bi sebe sačuvao na vlasti. Očekujem od novoizabranog američkog predsjednika Joe Bidena da zauzme državnički stav i da pokaže da je on predsjednik svih Amerikanaca, a ne sa samo demokratima, to jeste da se ne ponaša kao Trump", rekao je Avdović.

Prema njegovim riječima, Trump polarizira Ameriku na zastrašujući način.

"Na način neviđen u američkoj historiji, od Građanskog rata naovamo. Sada mu republikanci govore: "Možemo se razići u stavovima, ali ne smijemo sebi dozvoliti da potonemo u haos". A mi smo na vratima haosa", rekao je Avdović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije