! / Kad kola krenu nizbrdo: Ogroman pad prihoda Trumpovih hotela

22. 01. 2021. u 07:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 54

Sada već bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu ništa ne ide po planu. Nakon što se prije dva dana iselio iz Bijele kuće, stigle su i loše finansijske vijesti.

Prihodi najpoznatijih hotela bivšeg američkog predsjednika pali su prošle godine, kada je pandemija COVID-19 snažno pogodila privredu, pokazuje finansijski izvještaj objavljen u srijedu, posljednjeg dana njegovog mandata. 

Trumpov International Hotel u Washingtonu je zaradio 15.1 milion dolara u 2020. i u prve tri sedmice 2021., pokazuje izvještaj. To je 62.7 posto manje nego 2019. 

Slično je i s Trumpovim nekretninama u Las Vegasu kojima je prihod pao 60.5 posto na 9.2 miliona i s njegovim golf igralištem na Floridi, Trump National Doralom čiji su prihodi 42.7 posto manji i iznose 44.2 miliona dolara. 

Rijetka svjetla tačka je Trumpov klub Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi, gdje će živjeti nakon što je otišao iz Washingtona. Prihodi tog resorta, u kojem je Trump povremeno primao političke saveznike i strane zvaničnike, skočili su prošle godine 13 posto na 24.2 miliona dolara. 

Redovini financijski izvještaj koje je Trump morao ispuniti nudi jedan od najpotpunijih uvida u finansije nekretninskog milijardera koji je uporno odbijao objaviti svoje porezne prijave, unatoč tome što je to bila uobičajena praksa ranijih predsjednika. 

U izvještaju na 79 stranica navedene su pojedinosti od udjela u kompanijama do toga koliko je novca primio kao član Screen Actors Guilda, udruženja filmskih i televizijskih radnika i izvođača. Ono uključuje i poklone koje je Trump dobio kao predsjednik, među njima pojas Ultimate Fight prvenstva vrijedan 650 dolara koji je dobio od Colbyja Covingtona, borca i Trumpovog pristalice. 

Izvještaji sadrže i obaveze Trumpovih kompanija, uključujući pet kredita od kojih je svaki vrijedan najmanje 50 miliona dolara. Većina njih dospijeva u iduće četiri godine na naplatu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA