Influencerica koja je zbog korone izgubila muža odgovorila Trumpu: Treba se bojati

Radiosarajevo.ba
Influencerica koja je zbog korone izgubila muža odgovorila Trumpu: Treba se bojati
Foto: Instagram / Amande Kloots sa suprugom

Odgovor fitness influencerice Amande Kloots na Trumpovu poruku Amerikancima da se "ne boje koronavirusa" i da "ne dopuste da im dominira životom" postao je viralan.

Naime, Amanda je zbog koronavirusa u julu izgubila 41-godišnjeg supruga. Njen suprug, glumac Nick Cordero, u bolnici je zbog komplikacija uzrokovanih COVID-19 proveo punih 95 dana, a amputirana mu je i noga.

"Svim Amerikancima koji su izgubili najmilije zbog ovog virusa, kojih je više od 208.000 - stojim uz vas, s vama i držim vas za ruku. Na žalost, ovo jest dominiralo našim životima, zar ne? Virus je dominirao životima Nickove porodice i životima moje porodice. Valjda smo mu to 'dopustili' - kao da je to bio naš izbor?? Na žalost, nemaju svi tu sreću da samo dva dana provedu u bolnici. Plakala sam pored svog supruga 95 dana gledajući šta je COVID učinio osobi koju volim. Toga se treba bojati. Nakon što vidite da osoba koju najviše volite umire od ove bolesti, nikada ne biste rekli ono što stoji u ovom tvitu. Ovdje nema empatije za sve izgubljene živote. Umjesto toga on se hvali. Tužno. Štetno. Sramotno", napisala je Amanda u odgovoru uz Trumpov tvit koji je podijelila na Instagramu.

Njen odgovor lajkalo je više od 300.000 ljudi, a mnogi su ga podijelili i na drugim društvenim mrežama.


Inače, Kloots je suprugovu borbu dokumentirala na Instagramu te tako postala jedno od najpoznatijih lica prikazivanja utjecaja pandemije na živote porodica u SAD-u.

Nakon suprugove smrti nastavila je dijeliti svoju priču i pokazivati više od pola miliona pratitelja kako ona i njen sinčić Elvis žive nakon gubitka muža i oca. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije