Dječak pojeo špagete, pa nakon toga preminuo

0
Radiosarajevo.ba
Dječak pojeo špagete, pa nakon toga preminuo
Foto: Pexels / Ilustracija

Čovjek poznat samo kao AJ ,2008. godine, otrovan je nakon što je pojeo špagete koje je ostavio na pultu pet dana na sobnoj temperaturi. Tjestenini je prije podgrijavanja i jela dodao umak od svježeg paradajza.

Journal of Clinical Microbiology napisao je da je studentu pozlilo oko 30 minuta nakon konzumiranja jela kada je patio od glavobolje, bolova u stomaku i mučnine.

Kad je stigao u bolnicu, AJ je nekoliko sati povraćao s napadima proljeva. Nažalost, umro je sljedeći dan oko 10 sati nakon što je pojeo ostatke tjestenine.

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Kasnije su otkrili da je tjestenina kontaminirana Bacillus cereusom, toksinom uzrokovanim kontaminiranom hranom. Jedan TikToker nedavno je skrenuo pažnju na priču, a mnogi su upozorili druge da svoje ostatke dobro ohlade i da ih bace kada je to potrebno.

Video je ubrzo bio preplavljen komentarima zabrinutih korisnika, a jedan je napisao: "Sedam dana? Postajem nervozan kad ga ostavim vani nekoliko sati."

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

U međuvremenu, drugi je komentirao: "Najviše me brine priprema obroka. Na primjer, kako jedete piletinu i brokulu staru sedam dana... znate da je brokula brokula."

Prema bolnici Mayo, "ostaci se mogu čuvati tri do četiri dana u zamrzivaču. Nakon toga rizik od trovanja hranom raste. Ako mislite da nećete moći pojesti ostatke u roku od četiri dana, zamrznite ih odmah.", piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije