Biden zaprijetio Rusiji: Napadnete li Ukrajinu...

4
Radiosarajevo.ba
Biden zaprijetio Rusiji: Napadnete li Ukrajinu...
EPA / Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden, rekao je jučer ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici "odlučno odgovoriti" ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu, navodi se u saopćenju Bijele kuće.

Poziv je uslijedio nekoliko dana nakon što je Biden održao drugi razgovor u mjesec dana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom napetosti na rusko ukrajinskoj granici gdje je Rusija okupila oko 100.000 vojnika, prenosi Reuters.

"Predsjednik Biden jasno je dao do znanja da će SAD i njihovi saveznici i partneri odlučno odgovoriti ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki u izjavi nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da je s Bidenom razgovarao o zajedničkim akcijama na očuvanju mira u Europi i sprječavanju daljnje eskalacije.

"Prvi međunarodni razgovor ove godine s Bidenom dokazuje posebnu prirodu naših odnosa", napisao je Zelenski na Twitteru.

Objavio je da se razgovaralo o zajedničkim akcijama Ukrajine, Sjedinjenih Država "i partnera u očuvanju mira u Europi, sprječavanju daljnje eskalacije, reformama, deoligarhizaciji. Cijenimo nepokolebljivu podršku Ukrajini", prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije