Biden tek treba da dogovori vrijeme i mjesto razgovora s Putinom

1
Fena
Biden tek treba da dogovori vrijeme i mjesto razgovora s Putinom
EPA / Joe Biden i Vladimir Putin

Američki predsjednik Joe Biden tek treba da dogovori vrijeme i mjesto novih razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izjavila je portparol Bijele kuće Jen Psaki u četvrtak.

Psaki je također odbacila kritike koje je Putin danas iznio da su SAD i njihovi saveznici agresori u rusko-ukrajinskoj eskalaciji napetosti na granicama dvije zemlje.

"Činjenice jasno pokazuju da je jedina agresija koju uočavamo na granici Rusije i Ukrajine vojno gomilanje Rusije i ratoborna retorika ruskog čelnika", izjavila je Psaki, prenosi Reuters.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

U vezi sa izjavom ruskog predsjednika Vladimira Putina na današnjoj konferenciji za novinare da je SAD spreman za sastanak u Ženevi idućeg mjeseca, Psaki je rekla da još nisu razjasnili detalje o mjestu i vremenu razgovora.

Što se tiče ponuda koje je Rusija dala SAD-u i zemljama NATO-a, Psaki je rekla:

"Radimo na diplomatskim pregovorima. Možemo se složiti s nekim prijedlozima koje je iznijela Rusija, ali neke od njih ne možemo prihvatiti."

Odbacila je Putinove tvrdnje da SAD i njegovi partneri eskaliraju napetosti na ukrajinskoj granici.

"Ovo je jako smiješno. Jedina agresija koju vidimo na rusko-ukrajinskoj granici je rusko gomilanje trupa u regiji i ratoborna retorika ruskog čelnika", poručila je Psaki.

Hoće li doći do sastanka lidera SAD i Rusije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije