... / Bidenova administracija objavila tajne dokumente o ubistvu predsjednika Kennedyja

15. 12. 2021. u 22:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Joe Bidenova administracija objavila je veliki broj tajnih dokumenata, a neki povjesničari - kao i teoretičari zavjere - vjeruju da bi ovo moglo baciti novo svjetlo na ubistvo John F. Kennedya, američkog predsjednika 1963. godine.

Dokumente možete pročitati ovdje.

Ipak, to što je objavljeno više od 1500 dokumenata ne znači da su objavljeni svi. Velik broj dokumenata i dalje je nedostupan i/ili djelomično cenzuriran tako da će se vječna debata između federalnih vlasti i ljudi koji istražuju Kennedyjevo ubistvo nastaviti, piše CNN.

Dugogodišnji istraživači ovog povijesnog događaja kažu da objavljeni dokumenti najvjerojatnije ne uključuju dokumente koji bi mogli ponuditi neke nove ključne dokaze i promijeniti ono što javnost zna o ovom događaju i okolnosti prije i nakon atentata.

Biden je u oktobru odgodio objavu dokumenata kako bi se, kako je objasnio, zaštitile stvari od važnosti za SAD. Tada je postavio dva roka za objavu. Jedan je danas, a drugi je 15. decembra iduće godine. Tada će novi dokumenti biti objavljeni.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA