Ubistvo porodice Đokić: Saslušano deset osoba, pronađen prvi dokaz?

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo porodice Đokić: Saslušano deset osoba, pronađen prvi dokaz?
Foto: Mondo.rs / Ko je ubio porodicu Đokić?

Nekoliko potencijalno osumnjičenih osoba za ubistvo porodice Đokić, stravičnog zločina u Aleksincu u Srbiji, prošlo je poligraf, javljaju srbijanski mediji.

U rasvjetljavanje ubistva su uključeni svi policijski resursi.

Čitajte i uživajte: Sretan Svjetski dan knjige!

Čitajte i uživajte: Sretan Svjetski dan knjige!

Blic navodi kako će danas biti obavljena obdukcija, pa će se saznati uzrok smrti.

Jučer je obavljeno i vještačenje zapaljenog automobila i pronađen je jedan dokaz.

"Izvršioci su dobro poznavali teren i kretali su se u okolini kako bi uradili logistiku", pišu mediji iz susjedne zemlje, te navode:

"Saslušano je desetak osoba, svi su prošli poligraf. Niko od građana koji žive u ataru sela Moravac i Tešice nije čuo pucnjavu.

Videćemo šta će obdukcija pokazati. Pretpostavlja se da su ubice dobro natopile tela pre nego su ih zapalili, toliko goriva nije mogao samo jedan čovek da ponese."

Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil Passat crne boje u 00.10 sati.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem.

Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od osam kilometara i to dva sata kasnije!

Upravo u ataru sela Tešice pronađen je zapaljen automobil Đokića, dok su tijela pronađena u ataru sela Moravac te je sada misterija da li je to ubica (ili ubice), nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gdje ga je potom i spalio ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije