Potraga za ubicom: Mapa kretanja porodice Đokić kobne noći krije misteriju

0
Radiosarajevo.ba
Potraga za ubicom: Mapa kretanja porodice Đokić kobne noći krije misteriju
Foto: Blic.rs. / Misterij kretanja porodice Đokić

Misterija nestanka porodice Đokić iz Aleksinca iz Srbije riješena je na najtragičniji način - pronalaskom njihovih tijela , ali sada je otvoreno novo pitanje - ko je ubio ovu tročlanu porodicu.

Za Đokićima se intenzivno tragalo punih šest dana, a onda je pronađen njihov automobil. Na seoskom putu u ataru sela Tešica, daleko od očiju prolaznika i to zapaljen! Ubrzo nakon toga, ali gotovo 10 kilometara dalje, u ataru sela Moravac pronađena su tri tijela. Utvrđeno je da su Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija ubijeni, a da su njihova tijela potom zapaljena!

Zašto i ko je ubio porodicu Đokić predmet je opsežne istrage koja je u toku. Njihova tijela poslata su na obdukciju koja treba da utvrdi kako je tačno ova tročlana porodica ubijena, jer se na mjestu zločina to nije moglo utvrditi - tijela su nakon zločina zapaljena.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Sva tri tijela pronađena su na istom mjesta, u jaruzi Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ubica najvjerovatnije nije profesionalac, te se očekuje da će vrlo brzo biti i otkriven. Tijela tročlane porodice nisu bila zakopana, već, kako Blic saznaje, bačena u šiblje i preko njih je, bačeno granje i pruće.

U međuvremenu, pojavile su se nezvanične informacije da je ubica odnio rezervni točak u kojem su Đokići krili pare, kao i to da je izbacio balone za vodu jer su mu - smetali.

Žandarmerija je inače već nekoliko dana detaljno "češljala" okolinu Moravca, priobalje Južne Morave i upravo u blizini rijeke su, ali na dvije odvojene lokacije, međusobno udaljene oko 10 kilometara, pronađena tijela i automobil porodice Đokić.

Mapa kretanja

Podsjetimo, tročlanoj porodici svaki trag izgubio se u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su iz Moravca, gdje su proveli dan s Goranovom majkom, oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu.

Prvobitno se mislilo da su ka svom gradu krenuli uobičajenim putem, kroz selo Žitkovac, a potom u Aleksinac i da im se svaki trag izgubio na ovom potezu. Tu teoriju potvrđivao je snimak sa sigurnosne kamere auto-perionice na izlazu iz sela Žitkovac, koja je snimila njihov automobil Passat crne boje u 00.10 sati.

Međutim, istraga je pokazala da kobne noći porodica Đokić nije išla uobičajenim putem i da nisu skrenuli na prvoj raksrsnici, već su se zaputili kontraputem.

Kamera ih je posljednji put snimila u selu Tešice, koje je od Moravca udaljeno više od osam kilometara i to dva sata kasnije!

Upravo u ataru sela Tešice pronađen je zapaljen automobil Đokića, dok su tijela pronađena u ataru sela Moravac. Te je sada misterija da li je to ubica, nakon zločina, snimljen kako vozi automobil ka Tešici, gdje ga je potom i spalio ili su Đokići iz nekog razloga išli tim putem.

Motiv

O porodici Đokić, mediji posljednjih dana nisu mogli mnogo da saznaju. O njima su svi imali samo riječi hvale, a jedini motiv koji se, prema do sada poznatim informacijama može pronaći, je u Goranovim poslovima. Naime, Goran je držao mjenjačnicu u Aleksincu i sumnja se da je pozajmljivao novac na kamatu i da je jednoj osobi nedavno pozajmio 15.000 evra. Da li je to razlog zbog kog su Đokići ubijeni, za sada nije poznato.

Kako se nezvanično saznaje, u ovoj tročlanoj porodici radio je samo otac Goran, dok je majka Gordana bila domaćica, a kćerka Lidija je završila Višu poslovnu školu u Leskovcu i nije nigdje radila.

"Lidija je dobro dete, nikada nije pravila probleme. Nema ni dečka. Završila je Višu poslovnu školu u Leskovcu. Mirno je dete i sve ovo nema šanse da ima veze sa njom", kaže Blicova sagovornica bliska nestaloj porodici Đokić.

Ona ističe da je majka Gordana ceo život domaćica i da je brinula o domu i porodici. Ona je rekla da je Gorana viđala samo po slavama i da cijeli ovaj slučaj, prema njenom mišljenju, može da ima veze samo sa njim.

"Gordana se nikada nije žalila na Gorana. A šta se dešava u nečijoj kući, to se nikad ne zna. Nikad ih niko čuo da se svađaju. Majka i ćerka su bile mirne i dobre, ovo sve jedino može da ima neke veze sa njim, ipak je on taj radi sa parama. A šta i kako, zaista ne znam", kaže sagovornica.

Podsjetimo, prije dva dana je za Blic rođaka nestale porodice ispričala da je Goran imao problem sa mnogima jer, kako je rekla - "dobro stoji".

"Znate kako, on ima menjačnicu, dobro im ide i godinama je već na meti napada. Desilo se da ga ispred kuće sačeka muškarac i da mu preti da će svašta da mu uradi da bi on dao neke pare. Najgore je bilo pre neku godinu kada je u menjačnicu ušao muškarac koji je uperio pištolj u njega i tukao ga. To je bilo jezivo. Plašimo se da ih nije neko dočekao ispred kuće i naterao da krenu negde. Ili im ušao u kola... Ne znam...", rekla nam je rođaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije