Novi detalji ubistva porodice u Srbiji: Kćerka se dopisivala malo prije smrti

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji ubistva porodice u Srbiji: Kćerka se dopisivala malo prije smrti
FOTO: Arhiv / Porodica Đokić

Dosadašnja istraga ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, u Srbniji, pokazala je da su Goranov i Lidijin telefon ugašeni u isto vrijeme, oko tri sata ujutru, ali uređaji nisu pronađeni.

Da podsjetimo, vlasnik mjenjačnice Goran, njegova supruga Gordana i kćerka Lidija, pronađeni su mrtvi jučer, šest dana nakon nestanka, u ataru sela Moravac iz koga su i krenuli.

Najprije je, u subotu ujutro, u selu Tešica, skriven u šiblju, pronađen njihov automobil Passat.

Otkriveno od čega je preminuo u 25. godini: Sahranjen Mirsel Smajić

Otkriveno od čega je preminuo u 25. godini: Sahranjen Mirsel Smajić

"Gordana nije imala telefon, a Lidija je oko ponoći komunicirala sa drugaricom. Razmijenjivale su uobičajene poruke iz kojih se nije moglo zaključiti da je Lidija u opasnosti. I Goran je oko ponoći imao komunikaciju sa nekim vezano za posao, ali ni tu nije bilo ništa sumnjivo.

Međutim, oko tri sata, njihovi telefoni su ugašeni iste sekunde", kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da telefoni porodice nisu pronađeni, te se ne zna da li su ostali u spaljenom Passatu, ili ih je likvidator bacio negdje usput.

Interesantno je da je auto posljednji put snimljen oko 2 sata noću, a da su telefoni prestali da rade čak sat vremena kasnije.

Policija je jučer pronašla zapaljen automobil porodice Đokić, za kojom se tragalo punih šest dana, a onda su detaljnom pretragom terena, gotovo 10 kilometara dalje u šiblju, pronađena tijela.

Kako se nezvanično saznaje, jasno su se vidjela dva tijela u šiblju, bila su prekrivena lišćem i granama, te se čekalo da na lice mjesta stignu ekipe forenzičara kako neki dokaz slučajno ne bi bio narušen.

Forenzičari su na ovom mjestu zatekli i treće tijelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije