Mediji iz regiona o ubistvu porodice u Srbiji: Ubica bio s njima u autu?

0
Radiosarajevo.ba
Mediji iz regiona o ubistvu porodice u Srbiji: Ubica bio s njima u autu?
Foto: Branko Janačković / RAS Srbija / Policija blokirala put

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25), čija su tijela pronađena spaljena u ataru sela Moravac, oteti su i nakon toga brutalno ubijeni u noći 26. septembra nakon što su iz ovog aleksinačkog sela, gde su bili kod Goranove majke, krenuli kući ka Aleksincu.

Oni su oteti, po svemu sudeći, još u selu Moravac nedugo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli ka svojoj kući, a na to ukazuje činjenica da su na raskrsnici na glavnom putu umjesto ka Žitkovcu skrenuli u suprotnom smjeru ka Tešici, piše Blic.rs.

Jedini razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu može biti da je sa njima u tom trenutku u automobilu već bio neko ko ih je primorao na takav korak. Manja je vjerovatnoća da se desio bilo koji drugi scenario, da su sami krenuli ili da ih je na to primorao otmičar iz drugog automobila.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Goran Đokić se dugo bavio mjenjačkim poslovima i u centru Aleksinca je imao mjenjačnicu, a podatak da je kod sebe imao veću sumu novca očigledno je bila poznata i otmičaru koji se odlučio na ovaj sulud potez.

Da li je to bio neko koga je on poznavao i ko je zloupotrebio njegovo povjerenje da uđe u automobil ili je na drugi način prevarom uspio da ga zaustavi, a potom i da ga primora da odveze auto u određenom pravcu u ovom trenutku može samo da se nagađa.

VIDEO mjesta tragičnog događaja možete pogledati OVDJE- upozoravamo da su prizori izrazito uznemirujući.

Više o ovoj temi možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije